Çağrı kapsamında fen, matematik, sosyal, eğitim, dil, spor, mühendislik, bilgisayar, iletişim, temel tıp bilimleri, güzel sanatlar, mimarlık ve tasarım ve diğer bilim dalları ile ilgili alanlarda TYYÇ’ye uygun olarak hazırlanmış bir derse ait bilgi paketinin çevrimiçi öğrenme ortamlarının dinamikleri doğrultusunda tasarlanması amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda, yazarların kendi alanlarındaki bir ders ile ilgili oluşturdukları (veya var olan) bilgi paketi doğrultusunda çevrimiçi öğrenme ortamlarında bir dersin kazanımlarını gerçekleştirecek faaliyetleri planlama, uygulama (veya uygulama önerisi sunmaları), değerlendirme (veya değerlendirme önerisi sunmaları) ve iyileştirmeye (veya iyileştirme önerisi sunmaları) yönelik bilimsel bir kitap bölümü içeriği oluşturmaları beklenmektedir.
Bu aşamada yazarlardan beklenen öneri niteliğindeki ders tasarım planını yazmayı planladığınız kitap bölümünü de göz önünde bulundurarak hazırlamanızdır. Editör kurulu, alanda uzman hocalar ile önerinizi değerlendirerek size yapılandırıcı geri bildirimde bulunacaktır.
Çağrı kapsamında sadece 1 dersin 1 konusuna yönelik ders planı hazırlanması gerekmektedir. Bir konunun kazanımlarını nasıl planlıyoruz, uygulamasını nasıl yapmayı planlıyoruz? Değerlendirmeyi nasıl yapacağız? İyileştirmeyi nasıl yapacağız? Bunların kurgusu olacak.
Örneğin; Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Lisans Programı 1. sınıf 1. dönem derslerinden olan Eğitimde Bilgi Teknolojileri dersindeki bir konuya yönelik bir ders planı hazırladığımızı varsayalım. Hakem değerlendirmesi neticesinde bu ders planının kabul edilmesi halinde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitiminde TYYÇ Kapsamında Çevrimiçi Öğrenme başlıklı bir kitap bölümü hazırlanabilir. Bu kapsamda planlama, uygulama, değerlendirme veya iyileştirmeye yönelik bilimsel bir kitap bölümü önerisinin (daha önce gerçekleştirdiğiniz sınıf içi uygulama da olabilir) yazılması beklenmektedir.
Çağrı kapsamında süreç şu şekilde işleyecektir:
1- Ders planının hazırlanıp, gönderilmesi
2- Gönderilen ders planının alanda uzman en az iki hakem tarafından değerlendirilmesi
3- Değerlendirme sonucunda kabul edilen ders planlarının ilanı
4- Ders planı hazırlayan yazarlar ile iletişime geçerek kitap bölümlerinin belirlenmesi
5- Kitap bölümünün yazımı (15-25 sayfa arası). Ek olarak hazırlanan ders planının koyulması.
6- Kitap bölümünün alanda uzman en az iki hakem tarafından değerlendirilmesi
7- Önerilen düzenlemelerin gerçekleştirilmesi
8- Kitap bölümüne son hali verilmesi
Aşağıda çağrı metni, çağrı metni bağlantıları ve örnek ders planı yer almaktadır. Çağrımız eğitim, edebiyat, mühendislik, fen, tıp ve lisans düzeyinde ders verilen diğer tüm alanları kapsamaktadır. Başvuru yapmak için ilk olarak https://tek.link/OoOz adresindeki formun doldurulması gerekmektedir.
————-
Çağrımıza 12-19 Ocak tarihleri arasında, kısa bir sürede birçok alandan 38 başvuru yapıldı.
Çağrımız tüm disiplinlere açıktır ve 27 Ocak 2021 tarihine kadar başvurular devam etmektedir.
Çağrı Metni http://tek.link/OoOQ Başvuru Formu https://tek.link/OoOz