Merhabalar,
Online eğitimlerde bir Google Meet kullanıcısı olarak çok işime yarayan üç Chrome uzantısını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Birincisi “Google Meet Grid View” (1) uzantısı. Bu uzantıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. İkincisi ise “Nod – Reactions for Google Meet” (2) uzantısı. Bu uzantıya da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Üçüncüsü ise “Google Meet Enhancement Suite – Grid & more” uzantısı. Favori uzantım bu benim. Bu uzantı için ise buraya tıklamanız yeterli.
Grid View uzantısı Meet toplantısı esnasında tüm katılımcıların kamera görüntülerini aynı ekranda görmemizi sağlayan bir uzantıdır. Online dersler anında bu sayede tüm öğrencileri bir arada görebiliyorsunuz.
GÖRSELİN KAYNAĞI: https://chrome.google.com/webstore/detail/google-meet-grid-view/bjkegbgpfgpikgkfidhcihhiflbjgfic?hl=tr
Nod Reactions uzantısı söz hakkı isteme, parmak kaldırma ve smiley gönderme özelliğini devereye sokuyor. Bu sayede söz almak isteyen öğrenci bir kez bu butona bastığında öğretmen bunu rahatlıkla görebiliyor.
GÖRSELİN KAYNAĞI: https://chrome.google.com/webstore/detail/nod-reactions-for-google/oikgofeboedgfkaacpfepbfmgdalabej?hl=tr
Google Meet Enhancement Suite – Grid & more uzantısı ise Meet için hem grid view özelliği hem otomatik ses ve kamera kapatma hem toplantıya otomatik katılma hem de shift tuşuna basarak konuşma gibi bir dizi özellik getiriyor.
Linklere tıkladıktan sonra tek yapmanız gereken şey açılan sayfadaki mavi renk ile gösterilen ” Chrome’a Ekle” butonuna tıklamanız ve Chrome tarayıcınıza bu uzantıları eklemeniz.
Uzantıların eklendiğini Chrome’dan takip edebilirsiniz. Grid view uzantısını eklerseniz Chrome’un sağ üst köşesine bir kare (1-Grid View), Nod Reactions uzantısını eklerseniz bir el işareti (2-Nod Reactions) ve Enhancement Suite uzantısını ekler iseniz “yeşil renkli konuşma baloncuğu içinde MES” logosu eklenecek. Bu yükleme işleminin ardından yapılacak başka hiçbir şey yok. Meet uygulamasını açtığınızda uygulama içinde otomatik bu özelliklerin yüklü olduğunu göreceksiniz. Şöyle ki:
Grid view uzantısını sarı renk ile nod- reactions uzantısını ise yeşil renk ile aşağıda gösterdim.
Bu özelliklerin öğrenciler tarafından kullanılmasını istiyor iseniz, tüm öğrencilerinize bu uzantıları yüklemesi yönünde yönlendirme yapmanız gerekmektedir.
Kolaylıklar dilerim 🙂
Bir tane daha yapar mısın
BeğenBeğen