Uzaktan eğitime devam ettiğimiz bu günlerde öğrencilerimizi daha çok derse katabilmek, derslerimizi farklılaştırabilmek ve daha eğlenceli yapabilmek adına çeşitli web 2.o araçlarından yararlanmaya çalışıyoruz. Ben de kullanmayı çok sevdiğim, arayüzü çok basit olan, bireysel öğrenci takibi sağlayan, ücretsiz bir uygulamadan bahsetmek istiyorum: learningapps.org…
LearningApps.org, etkileşimli öğelerle eğitim ve öğretimi desteklemek için yapılmış bir Web 2.0 uygulamasıdır.
Learningaps ile dersinize uygun etkinlikler oluşturup öğrencilerinizle online olarak bir link ile paylaşıp onları takip edebilir, onlardan geri dönütler alabilirsiniz.
Site arayüzü oldukça basit ve bir kaç tıklamayla etkinlikler hazırlayabilirsiniz. Site anasayfa görüntüsü şu şekildedir:
Uygulamaları incele butonu ile diğer kullanıcıların hazırlamış olduğu etkinlikleri inceleyebilir, uygulayabilir ve dilerseniz üzerinde düzenleme yaparak kendiniz için bir kopyasını oluşturabilirsiniz.
Uygulama oluştur butonu ile yeni bir uygulama hazırlayabilirsiniz:
Uygulama oluşturma bölümü şu şekilde açılacaktır:
Siteye üye kaydı oluşturmadan etkinlik hazırlayabilirsiniz. Eğer hazırladığınız uygulamaların hesabınızda kayıt olmasını isterseniz üye kaydı yapmanız gerekir ki en son kaydetme aşamasından sizden üye girişi isteyecektir. O nedenle uygulama oluşturmaya başlamadan önce üye kaydı yapmanızı öneririm.
Learningapps’in en sevdiğim yanı uygulama üzerine tıkladığınızda ilk önce uygulamayla ilgili üç adet örnek önizleme sunmasıdır. Bu sayede uygulamanın nasıl çalıştığını görüyor ve nasıl düzenleyeceğiniz konusunda fikir sahibi oluyorsunuz.
Uygulama listesinden istediğiniz bir uygulamayı seçerek -önizleme penceresinden “Yeni bir uygulama oluşturun” butonuna basarak – düzenlemeye başlayabilirsiniz. İlgili boş kutucuklara soru ve yanıtlarınızı yazarak etkinliğinizi tamamlıyorsunuz.
Sayfanın en altında yer alan önizle ve tamamla butonuna basarak uygulamayı kaydedebilirsiniz. Buradaki önizleme yapma şansı vermesi de yine hataları görme ve düzeltme fırsatı sunuyor bize. Tüm kontroller yapıldı ise tamamla diyebilirsiniz ve alt bölümde yer alan uygulama linklerini öğrencilerinizle paylaşarak etkinliğinizi uygulayabilirsiniz.
Bu şekilde kullanım ile istediğiniz kadar etkinlik hazırlayabilir ve dilediğiniz tüm kişilerle paylaşabilirsiniz. Ancak öğrencilerinizi takip etmek ve onların yanıtlarını görmek istiyorsanız sınıf oluşturmanız gerekmektedir. Bu işlemde oldukça basit. Aşağıdaki pencere 1 ile gösterdiğim “Sınıflarım” butonuna basınız.
2-Uygulamalarım butonuna basarsanız hazırladığınız ya da diğer uygulamalardan favori eklediğiniz tüm uygulamalarınıza erişebilirsiniz.
Yeni sınıf oluştur bölümüne sınıf isminizi yazıp sınıf oluştur butonuna bastığınızda sınıfınız oluşuyor. Ben deneme sınıfım isimli bir sınıf oluşturdum şimdi ve aşağıdaki sınıf listeme eklendi. Şimdi aynı satırda yer alan öğrenci hesapları bölümüne tıklayıp, toplu olarak öğrenci listesini ekleyebilirsiniz ve sistemin otomatik sunduğu şifreleri öğrencilere vererek sisteme girişlerini sağlabilir ve sizin onlara atadığınız etkinlikleri uygulamalarını sağlayabilirsiniz.
İlgili sınıfa etkinlik atayabilmek için aynı satırda yer alan “sınıf klasörü” butonuna basınız ve açılan pencerede yer alan uygulama ekle butonu ile uygulama ekleyebilirsiniz.
Artık öğrencileriniz giriş yaptığında karşılarına bu uygulama gelecektir.
“Sınıflarım” bölümüne gelip, “İstatiktikler” butonuna tıkladığınızda ise artık öğrencilerinizin uygulamalarınız üzerindeki hareketlerini izleyebilirsiniz:
Kolaylıklar diliyorum 😉